Hellings beschikt over alle expertises om U als klant te ontzorgen op het gebied van interne transport-, handling- en verpakkingsoplossingen of speciaalmachines voor uw voedingsmiddelenproces of dat van uw klanten. Het combineren van onze jarenlange ervaring, toepassing van hoogwaardige techniek en onze kennis van de eisen en wensen in de voedingsmiddelenindustrie is onze kracht

Engineering & Solution Design

Of het nu gaat om concept engineering, lay-out engineering, line engineering of detail engineering, van begin tot eind staat de beste oplossing voor onze klant centraal. Ons team van ervaren en gedreven technische projectleiders en engineers dat gebruik maakt van high end ontwerp software denkt gedurende het gehele traject met U mee. Onze verantwoordelijkheid is het realiseren van een oplossing die voldoet aan de laatste standaarden binnen de voedingsmiddelenindustrie.

Wanneer mogelijk ontwikkelen onze engineers vanuit bewezen techniek, maar in de praktijk is ieder project uniek en is de innovativiteit van onze medewerkers van grote toegevoegde waarde. Machines worden aangepast aan de wensen van de klant en waar nodig met nieuwe technologie uitgebreid. In onze project teams zijn mechanische, elektrische en software engineers vertegenwoordigd, zodat gewerkt kan worden aan een integrale oplossing wat leidt tot optimalisatie van de productie, verhoging van de efficiëntie en een hoger rendement van uw productieproces of dat van uw klant

Productie

Onze professionele productieafdeling, bestaande uit gespecialiseerde lassers, is er volledig op gericht om de uiteenlopende constructies te vervaardigen conform de hoge eisen die gesteld worden in de voedingsmiddelenindustrie. Of het nu gaat om enkelstuks of seriematige productie. Hellings investeert continu in haar medewerkers en de gereedschappen waarmee wordt gewerkt, waarbij wij ons volledig richten op roest vast stalen constructies en ons productieproces hierop nauwgezet hebben ingericht.

De afwerking van gelaste constructie wordt steeds belangrijker en de eisen welke klanten hieraan stellen worden steeds hoger. Hellings heeft de mogelijkheid om constructies te beitsen, maar heeft ook de beschikking over een straalcabine om de constructie keramisch te stralen.

Assemblage en testen

Om een oplossing turn-key op te leveren komen in de assemblage de disciplines werktuigbouw, electra en besturingstechniek bijeen. Met grote deskundigheid en uiterste precisie worden de machines door onze vakmensen geassembleerd en afgemonteerd. Nadat de machine of lijn is opgebouwd en ingeregeld in onze ruime en rijk uitgeruste assemblagehal, onderwerpen wij de machines aan een functionele test en controleren we de integratie tussen de verschillende onderdelen. Hiermee borgen we dat de oplossing plug-and-play wordt opgeleverd zonder storingen. Wij nodigen graag onze klanten bij ons op locatie uit om een afname- of acceptatietest uit te voeren.

Tijdens de assemblage is er een nauwe samenwerking tussen engineering en assemblage; onze engineers zijn daarom ook tijdens de assemblage regelmatig aanwezig nabij de machine of lijn.

On-site installatie & inbedrijfstelling

Door de hoge mate van klantgerichtheid is Hellings ook de aangewezen partij voor het installeren en inbedrijfstellen van machines in uw productiefaciliteit. De installatie en inbedrijfstelling van projecten en machines is een belangrijk onderdeel van onze totaaloplossing. Zowel in het binnen- als buitenland zetten wij onze service engineers in voor het uitpakken, installeren en aftesten van de door ons geleverde machines of lijnen. Daarnaast is een korte training en uitleg aan de machine van grote toegevoegde waarde. Dit gehele traject wordt nauwlettend begeleid en aangestuurd door onze technische projectleiders. Ons streven is dat de monteur welke de machine assembleert ook gaat installeren en inbedrijfstellen op locatie, met als voordeel dat de deskundigheid van de machine en verantwoordelijkheid zo veel mogelijk bij één en dezelfde persoon ligt.

Onderhoud en spare parts

Goed onderhoud en regelmatige inspectie van uw installaties en machines zijn enorm belangrijk voor een betrouwbaar productieproces. Hiermee voorkomt u schade aan en het onverwachts uitvallen van uw productieproces. Wij als Hellings kunnen zorgdragen voor het periodiek onderhoud en controle van uw machines. Tevens verzorgen wij bij oplevering een lijst met slijtageonderdelen voor correctief of preventief onderhoud. We dragen zorg voor de beschikbaarheid van de benodigde onderdelen, zodat de machine zijn gehele levensduur ondersteund blijft.