De technologische ontwikkelingen gaan steeds sneller. Vanuit het oogpunt van kostenbesparing, veiligheid en traceerbaarheid is verregaande automatisering steeds belangrijker, zo niet onmisbaar. De voedingsmiddelenindustrie speelt hier sterk op in. Hierdoor is de besturing een onlosmakelijk deel van iedere machine, Hellings legt hierop al jarenlang een sterke focus

Onze besturingen worden ontworpen door onze eigen elektronica en software engineers. Zowel de hardware als software (PLC en Servo) worden in eigen beheer ontwikkelt en getest. Wij integreren zo de verschillende machines in het project met elkaar.

De besturing kan tevens gebruikt worden voor het signaleren, alarmeren en visualiseren van het proces. Koppeling via ethernet voor externe bediening of overdracht van gegevens. Keuze van recepten, productinstellingen etc.

Met onze focus op maatwerk kunnen we ons aanpassen naar de wensen en standaarden van de klant en diens industrie. We houden rekening met de keuze van componenten, coderingen, aansluitingen, voor een technische uniformiteit en in de gebruikersinterface en bediening voor een betere gebruikservaring.