Wat doe je als Junior Electrical hardware & software engineer

In deze functie ontwerp en programeer je klant specifieke besturingen voor machines in de foodindustrie. Denk hierbij aan machines die zakjes snoep razendsnel verwerken, koekjes op hoge snelheid en zonder te breken in een doosje stapelen of machines die gehaktballen vlug laten koelen. In deze functie heb je vaak contact met collega’s in ons bedrijf. Het kan ook voorkomen dat je bij klanten in binnen- en buitenland werkt om machines in bedrijf te stellen. Kortom een dynamische baan met veel mogelijkheden. 

Dit vind jij leuk om te doen

 • Innovatieve en hoogwaardige besturingen engineeren die passen bij de technische omschrijving van de projectmanager;
 • Van opdracht tot en met oplevering betrokken zijn bij een project;
 • Samenwerken met projectmanagers, mechanical enigineers, project- & servicemonteurs om ieder project perfect op te leveren.

Hier herken jij jezelf in

Je bent een echte techneut die energie krijgt van het oplossen van (complexe) elektrotechnische vraagstukken. Je wilt ervaring opdoen in het engineeren van besturingskasten en het schrijven van software. Je kunt makkelijk schakelen tussen verschillende projecten, bent resultaatgericht en echte teamspeler. Je houdt van aanpakken, werkt gestructureerd, hebt oog voor detail en kwaliteit. We nodigen zowel MBO’ers als HBO’ers uit om te reageren. Tot slot beschik jij ook over een aantal van onze vereisten: 

 • Je hebt je technische opleiding afgerond. Wij denken dan aan Mechatronica of Besturingstechniek of Electrotechniek
 • Het is een pré als je ervaring hebt met Siemens PLC software en E-plan software;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift;
 • 40 uur per week beschikbaar op onze locatie in Sint-Oedenrode, nabij Eindhoven. 

Dit zoek jij verder in een baan

 • Een passend salaris wat aansluit bij jouw kennis en ervaring;
 • Een contract voor bepaalde tijd waarbij er uitzicht is op een contract van onbepaalde tijd bij goed functioneren;
 • 28 vakantiedagen per jaar;
 • Een leuke, uitdagende en afwisselende technische functie bij een groeiende organisatie; 
 • Een fijne werksfeer binnen een jong, ambitieus en dynamisch familiebedrijf;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 2 scholingsdagen per jaar, een gunstige pensioenregeling en collectieve ziektekostenverzekering;
 • Leuke gezamenlijke activiteiten zoals personeelsuitjes, de vrijdagmiddagborrels en de jaarlijkse zomerbarbecue en kerstborrel. 

Solliciteer!

Lijkt het je wat? Solliciteer dan snel door je cv en motivatiebrief te sturen naar dit emailadres: coen.saris@hellingsmachinebouw.nl. Ook schoolverlaters of kandidaten die inmiddels wat ervaring hebben opgedaan nodigen wij van harte uit om te solliciteren.

Wil je eerst nog wat vragen voordat je daadwerkelijk gaat solliciteren? Dan kun je natuurlijk ook eerst contact opnemen met Coen. Hij is de teammanager van de E-engineers. Je kunt hem bereiken via telefoonnummer 0413-787400. 

Hellings Machinebouw 

Hellings Machinebouw is wereldwijd actief als machinebouwer voor de voedingsmiddelenindustrie. Met meer dan 30 jaar ervaring en expertise op het gebied van ontwerpen, produceren, assembleren en inbedrijfstellen van transport-, handlings- en verpakkingssystemen, levert Hellings Machinebouw een continu bijdrage aan een innoverende hightech industrie.

Innovatie, gedrevenheid, no-nonsense en collegialiteit kenmerken ons bedrijf. Door de betrokken inzet van onze ruim 70 medewerkers en onze marktgerichte instelling is ons familiebedrijf uitgegroeid tot een specialist die levert aan zowel OEM’ers (wereldspelers) als eindklanten. Deze OEM’ers en eindklanten zijn actief binnen de voedingsmiddelenindustrie: vlees, vis, gevogelte, zoetwaren, groente & fruit, brood & banket en zuivel. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.